4.6.2016

Tallityöt...

Täällä olen päässyt taas tekemään tallia, sillä tallillamme ei ole ketään töissä ja tallivuorot jaetaan kaikkien hevosten omistajien kanssa.

Eilen illalla otin hevoset sisään yhden Alicen kanssa... Ja sitten kiersin slinganin Taavin kanssa kolme kertaa taluttaen + taluttelin kaikki tallialueen autotiet. Sitten ruokin koko tallin ja siivosin wc+satulahuoneen.
Tänä aamuna ruokin jo aamulla klo 5.30 + vein hevoset ulos. Tässä kaikessa on kyllä ollut vähän opeteltavaa... Uudet ja vieraat hevoset, sekä uusi tallialue tarhoineen ja laitumineen. 

Tänäkin aamuna katsoin jokaisen laitumelle menevän hevosen kohdalla, että missä kenenkin laidun on... Pikkuhiljaa tulee rutiinia.

Tämä kaikki tuo muistoja mieleen... Äitini on tehnyt töitä tallilla ja olen siskoni kanssa tähän osallistunut.  Töitä oli paljon!!! Aivan järkyttävän paljon nykyiseen verrattuna... 

Aamuruokinta+päiväruokinta ->
24 ruokittavaa.

21 siivottavaa koppia +purujen haku (ei ollut purukatosta-> talvisin jäiset purut piti hakata rikki) HUOM! Silloin ei ollut mitään muovitalikoita, joilla siivous on nykyään helppoa.

Hevosten ulosvienti, loimitus ( sitä ennen lähes jokaisen yksityisen hevosen yöpinteleiden ja loimen pois otto).

Vettä hakoihin ihan jokaiselle hevoselle kesällä ämpäreillä kantaen.

Salden(oleskelurakennuksen) siivous +lattioiden luuttuaminen.

Kissojen ruokakuppien puhtaudesta huolehtiminen.

Astioiden tiskaus (!!! )

(kesällä ulkotallissa oli vielä 3 hevosta lisää)

Tallin ja heinävajan lakaisu.

Vesikopin tukkeutuneen viemärin avaaminen.

Heinäpaalikuorman purku.

Haat olivat kurjassa kunnossa,  niitäkin saimme korjata, kunhan olimme ensin pyydystäneet karanneet hevoset!

Äitini teki tätä työtä ja kun hän lopetti,  niin otimme usein viikonloppu päivystysvuoroja(la-su).  Näin saimme alennusta hevosemme Malwan karsinavuokraan.

Olen myös itse tehnyt tallia kesätyönä ja sen jälkeenkin opintojen lomassa. Töiden määrä oli kuitenkin vähentynyt huomattavasti noista alkuajoista..... 

Vaikka on ollut raskasta, niin olen silti nauttinut perheemme yhdessä viettämästä ajasta. On paljon muistoja. Isäni on ollut myös paljon tallilla kanssamme. Hän myös teki tallia varsinkin silloin, kun hevoset asuivat tilapäisesti maneesissa talliremontin ajan.

Näine ajatuksin kesälomalle....



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti