5.4.2019

Istuntaohjeita :)

Osallistuin facebookissa kilpailuun, jossa voitin istuntakorjauksen videon perusteella. En pääsekään itse heppamessuille Tampereelle paikan päälle ohjattavaksi, mutta sain hyviä neuvoja ihan viestien välityksellä. He neuvoivat blogivideoiden perusteella mitä minun kannattaisi ajatella ratsastaessani Taavilla.
Balanssiin hevosille ja ratsukoille:

"Hei, noista talven videoista en jalkojasi enkä lantion asentoasi nähnytkään, mutta tuon ylävartalosi hyvinkin. Pienellä hienosäädöllä tasapainosi ja elastisuutesi hevosen selässä saataisiin toki huomattavasti paremmaksi. Hartiajäykkyytesi johtunee siitä yksinkertaisesta seikasta, että painopisteesi karkaa helposti hevosesi painopisteen takapuolelle. Sen seurauksena nivelesi eivät taas pääsekään joustamaan vapaasti liikkeen mukana. Kehottaisin sinua kokeilemaan pari reikää lyhyemmillä jalustimilla ratsastamista ja sellaisen istuinluutuntuman hakemista, jossa tuntisit istuinkyhmysi (ne terävimmät kohdat kankuillasi) mutta myös häpyluusi ja hakisit niiden välistä keskikohdan, jossa koittaisit ratsastaessasi pysyä. Tämän löytymiseen auttaa nimenomaan se että jalat ovat enemmän koukussa. Jo pelkästään tämä jalkojen ja lantion asennon korjaaminen voi poistaa tuon rintakehäsi karkaamisen liikkeen takapuolelle. Tällöin joudut siis pitämään kätesi aavistuksen liian suorina ja jännittämään hartiasi. Voit kokeilla sellaista ajatusta, että ratsastaisitkin vähän ”kyttyrässä”. Se ei tarkoita että menisit kyttyrään, mutta siltä se monesta ratsastajasta tuntuu, joiden painopiste on päässyt karkaamaan liian taakse. Suuntaa siis rintasi osoittamaan hevosen olkapäitä kohden ja näin pääset koukistamaan kätesikin joustaviksi niin itsellesi kuin hevosellesi. Ilolla neuvoisin sinua ihan kädestä pitäenkin, eli jos joskus liikut Huittisten suunnalla, niin tule ihmeessä käymään tunnillamme! Ihanaa kevättä ja toivottavasti pääset alkuun näillä ajatuksilla!"

Alla pari kuvaa Taavista, kun olin puunannut sen oikein kiiltäväksi. Taavi on toipunut flunssastaan hienosti ja lomailee edelleen. Odotan vielä vähän aikaa ennen kuin alan taas ratsastamaan. Ehtii kenttäkin sulaa! :D sitten onkin jo kesä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti