15.11.2017

Tutkimustyö jatkuu...

Ensin kivat jutut... Taavi on nyt pepun päältä hieman kulmikkaampi verrattuna kesään. Kasvaa vielä?!
 
Alla: tallitonttuilin lauantaiaamun ja tunnissa olin valmiina juhliin. Vaasan kuurojen yhdistys täytti 120 vuotta. Tuli ihan ne ajat mieleen, kun asuin vielä Kokkolassa ja meillä oli kaksi hevosta. Maneesiin pääsi perjantaina vasta ilta kahdeksalta. Ratsastin kaksi hevosta ja siinä puoli yhdeltätoista olin kotona. Kävin nopeasti suihkussa ja söin, sekä laittauduin. Tunnissa tallilta liityin ystävieni seuraan ja lähdin viettämään iltaa... :D

No joka tapauksessa silloin lauantaiaamuna päätin Mintun neuvosta jatkaa tutkimustöitä Taavin suhteen, jotta eläinlääkärillä olisi enemmän tietoa, kun tulee parin viikon päästä tallillemme.

Juoksutin Taavin... Sivuohjien kanssa kieli oli koko ajan ulkona, sekä vuorotellen yli ja ali kuolaimen. Pysäytin aina välillä ja katsoin mitä se hevonen oikein tekee... Otin sivuohjat pois ja kieli oli heti sisällä. Taavin yleisilme kokonaisuudessaan oli erilainen. Siitä on todella pitkä aika, kun olen viimeksi juoksuttanut liinassa, niin tämä pisti silmään. Taavi venytti myös ylähuultaan eteenpäin, mitä se ei ole koskaan ennen tehnyt.

Tuli voimakas tunne, että jokin on kyllä pahasti pielessä.

Ratsastin eilen kentällä. En sitonut kieltä. Kävelin alkuun todella pitkään pitkin ohjin. Tarkoitus oli testata, että vertyykö Taavi pitkän alkukävelyn ansiosta ja sitten kieli pysyisi sisällä, kun liikkuminen olisi kävelyn - vertymisen myötä helpottunut.

Tämä ei oikein toiminut... Kieli oli ulkona aina välillä ihan alusta loppuun asti. Joka kerta kun otin ohjat, ihan kuinka varovaisesti tahansa, niin kieli oli heti ulkona. Tulin ratsastuksen aikana kolme kertaa selästä alas ja katsoin Taavin suuhun. Välillä kieli oli kuolaimen yli ja välillä ali samalla kun oli ulkona. Taavi sai sen itse aivan helposti laitettua takaisin oikealle paikalleen kuolaimen alle.

Ravasin myös pitkin ohjin. Hevonen oli koko ajan menossa alaspäin - kaula alhaalla ja pää alhaalla, eikä ollut mitenkään hirveän halukas liikkumaan. Kenttä tosin ei ollut mitenkään hyvässä kunnossa... Taavi on aina ollut vähän nihkeä liikkumaan, jos kenttä on vähänkään kova.

Pyysin Minttua katsomaan Taavin suuhun, sillä kieli tulee aina oikealle puolelle - kokonaan ulos ja Taavi vielä kääntää sitä ylöspäin. Suoraan sanottuna se on niin hirveän näköistä, etten ole viitsinyt kuvaa ottaa.

Minttu huomasi että oikea puoli on vähän paksumpi/kovempi.. Ehkä siinä suussa on jotain? Tai sitten takapovet/kintereet vaivaavat Taavia... Lisäksi on tuo mahdollinen kasvuvaihe menossa juuri nyt, mikä voi vaikeuttaa liikkumista. Voi olla aika monta asiaa nyt tässä päällekkäin, mutta teen parhaani löytääkseni sen syyn mikä vaivaa Taavia.

Kahden viikon päästä on tarkempien tutkimusten aika... rtg. kuvat on mahdollista ottaa paikan päällä, jos jalkojen taivutuksissa ilmenee jotain. Voi mikä helpotus! Ei tarvitse viedä Taavia klinikalle tätä varten. Taavi saa siihen asti olla haassa Iivarin kanssa... Tuntuu ettei oikein voi tehdä paljon mitään muuta. Maakin on taas jäätynyt ihan kovaksi.

Päivä kerrallaan... Tätä tämä hevosten kanssa joskus on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti