22.11.2016

Tilsakumet ja ratsastusta..

Ennen päivätallin aloitusta minulla oli 30 min aikaa, niin kävin ratsastamassa... :) Vedin vaan Taavilta loimen pois ja heitin varusteet ylle. Taavi oli heti halukas lähtemään, vaikka nenän edessä oli heinäkasa.

Kävelin ja ravasin kentällä ja Taavi oli oikein hyvä! Olen parina iltana lukenut hevosen suoristamisesta... Tein vähän niitä harjoituksia:

Ulko-ohja - kevyt ja pehmeä tuki(vasen kierros, joka on Taaville huonompi)... Sisäohja ottaa pieniä pidätteitä.  Tarkoitus on päästä eroon siitä, että Taavi takertuu vasempaan ohjaan. Sisäpohje ratsastaa hevosta reippaasti eteen. Ulkopohkeella, joka on taaempana korjaa vinoutta.  Eikä haittaa, vaikka Taavi katsoisi vähän ulos. Tarkoituksena olisi saada hevonen itse huomaamaan tämän ulos katsomisen olevan epämukava tapa liikkua. Ja näin tukeutumaan itse ulko-ohjaan, sekä asettumaan itse sisäänpäin.

Ei se nyt vielä täydellisesti mennyt, mutta kuitenkin hyvässä hengessä koko ajan. Harvoin ratsastuksessa nyt mikään ole koskaan täydellistä. Olen silti tosi tyytyväinen, koskaTaavi oli tyytyväinen. Ei protestoinut lainkaan ja liikkui mielellään.
Illalla Taavi sai tilsakumet kun oli kengitys.  Juha kävi taas. Puunasin hevosen vielä kengityksen jälkeen. Kiiltää pitkästä aikaa!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti