14.8.2019

Klinikkareissu...

...ja hampaiden raspaus.
Olen aika väsynyt, että ehkä olisi parempi kirjoittaa vasta huomenna. Päätin kuitenkin kirjoittaa nyt, sillä kirjoittaminen on jotenkin rauhoittavaa.

Klinikkareissu meni todella hienosti. Taavi otti yllättävän hyvin sen, ettei saanut aamulla ruokaa, eikä päässyt ulos syömään, sillä sen piti olla 16h syömättä ja 6h juomatta. Taavi matkusti myös niin hyvin. Matkan aikana ei paukutellut kertaakaan.

Minua jännitti edellisenä iltana niin kamalan paljon, vaikkei se alla olevista kuvista näy! :) Todella pelkäsin pahinta, että löytyy jotain kamalaa.
Taavin hampaat raspattiin. Oli piikkejä ja sellaiset hammaskoukut, mitkä saattavat aiheuttaa kieliongelmia ratsastuksessa. Laihtuminen ei kuitenkaan eläinlääkärin mukaan ole johtunut hampaista, sillä ne olivat muuten oikein hyvät ja hienot.

Seuraavaksi tähystettiin nenän kautta maha. Mahan yläosassa oli haavaumia ja jossain siellä sivussa, en nyt enää muista mahan haavapaikkojen nimiä, niin oli vielä lisäksi joku kohta mikä oli punainen ja ärtyneen näköinen. Hoidetaan siis jatkossa mahahaavalääkkeillä ja antepsinilla, sekä annetaan paljon heinää. Heinää pitää olla mahassa - syötettävä ennen ratsastusta, jotta hapot eivät liikkeessä nouse noihin kohtiin.

Hiekkakuvauksessa onneksi ei ollut yhtään hiekkaa. Olen todella helpottunut tästä asiasta.

Suolistoultrassa oikealla puolella oli yksittäisiä ohutsuolenmutkia, joissa limakalvojen kerrosten välissä oli lievää nesteisyyttä / turvotusta. Otettiin peräsuolen biopsia. Tulokset tulevat 2-3 viikon päästä. Kortisonikuuri aloitetaan joka tapauksessa, jos Taavi ei ala pyöristyä tässä ajassa.

Otin eilen kuvia siitä minkä näköinen se on ollut nämä viikot... ajattelin ensin etten laita tänne blogiin, mutta päätin nyt laittaa pari. On se kyllä niin laiha. Toivottavasti voin muutaman viikon päästä laittaa kuvia, joissa Taavi on saanut edes vähän massaa lisää.
Minulle voi lähettää facen yv:n kautta vinkkejä täysin kaurattomasta ja ilman tärkkelystä olevista rehuista ja proteiineista. Yritän kartoittaa tarjontaa.... Ruokinnan tulee silti pysyä mahdollisimman yksinkertaisena.

Voin liikuttaa Taavia päivittäin kevyesti. Ajattelin jatkaa samalla tavalla kuin tähänkin asti. Taluttelua, liinassa oloa ja ihan vähän ratsastusta... ihan sen mukaan miltä Taavi vaikuttaa.

Öitä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti