17.12.2016

70 min...

Kuumaa vettä ja heinäpussi, sekä ratsastusvarusteet kottareissa..
Hoidin ja seurustelin Taavin kanssa... kolme hevosta laukkaili tarhoissaan. En tiedä miksi ja tietysti Taavi sitten säikähteli?!?
Ajattelin, että tuleekohan ratsastamisesta yhtään mitään... Olin jo laittanut satulan selkään, kun päätin etten mene ratsastamaan.  Minusta ei vaan tuntunut yhtään hyvältä, eikä Taavi ollut sellainen rento oma itsensä.

Päätin pysyä tarhassa.  Taluttelin riimulla ja satula sai olla selässä.  Taavi oli siinäkin vähän villi.  Puoli tuntia tein sen kanssa töitä vain tarhassa ja käyntiä koko ajan...  

Välillä Taavin piti ihan vaan seistä paikallaan(Toven ohjeiden mukaan) ja myös välillä laitoin riimunarun Taavin kaulan yli ja pienellä paineella odotin kaulan laskua alemmaksi (Annan ohjeiden mukaan). Pakotin itseni olemaan ylirauhallinen! :) Hannele usein korostaa tätä. Oli tosi mukavaa... Äitikin oli mielessä, että pitää olla kiltti hevoselle koko ajan. 

Menin sitten myös ratsastamaan, sillä tuli sellainen "nyt on hyvä mennä" -tunne.

Ratsastin kentällä. Ravasin ja laukkasin. Pohja oli aika kamala, mutta siellä mentiin ja pystyssä pysyttiin!

Laukannostot onnistuivat pitkän tauon jälkeen ja näissä oli tällä kertaa Mintun ohjeet mukana mun ajatuksissa... Heikin ohjeita unohtamatta(kahvasta kiinni pito ja hevosen suoruus). Anna von Wendtin ohjeiden mukaan kaareviauria käynnissä... Tuli Jatsina mieleen...

Loppukävelyissä, jos Taavi vähänkin yritti vilkuilla ympärilleen... (tänään jostain syystä oli poikkeuksellisen suuri tarve siihen, melkein hermostuin, mutta en sitten kuitenkaan hermostunut...). Keksin kääntää Taavin pyörimään pienelle käyntivoltille, kunnes pyöristi kaulansa ja päästi sisäohjasta irti... Sain näin hevosen huomion kokonaan itselleni. Tämän jälkeen käveltiin suoraan ja sama heti uusiksi kun Taavi kiinnostui jostain muusta...
Kentän jälkeen menin vielä kahdella laitumella... Ravattiin reippaasti ja tein avotaivutuksia Kimmon ohjeiden mukaan. Juuri niin kuin olen vuosikausia valmennuksissa harjoitellut, askel askeleelta+käyntivoltille kääntäminen jos poistui suoralta uralta... Taavi ymmärsi harjoituksen ja meillä oli mukavaa. 

Ups... Tuli ratsastettua 40 min... Ihan huomaamatta ja monen eri ihmisen "valmennuksessa " :D

Vähän mietin, että kehtaanko kertoa kuinka kauan ajallisesti tehtiin töitä, mutta tämä oli koko ajan positiivista työskentelyä. Taavi jaksoi ihmeen hyvin!

Sitä tulee nykyään vietettyä aivan liian vähän aikaa hevosen kanssa.  Sitä usein käy minuuttiaikataululla tallilla ja tekee mahdollisimman nopeasti kaiken.

Taavi oli ihana... tarvitseeko sitä edes sanoa? Sanoinpahan nyt vaan... :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti