7.12.2013

Taavi -viikonloppu

Eräiden mutkien kautta tuli vietettyä viikonloppu sittenkin Kokkolassa, mikä ei ollut Taavin kannalta mikään huono idea :)

Kävin Taavin kanssa kahtena aamuna maneesissa. Nämä olivat ensimmäiset kerrat ilman äiti Jatsinan seuraa. Menin molempina aamuina jo seitsemälta tallille. Silloin oli rauhallista, eikä kukaan ollut tulossa maneesiin.

No tuota... Perjantai aamuna olin sit niin tohkeissani, että unohdin auton käyntiin! Vasta puolivälis matkaa tallin ovelle huomasin etten sammuttanut autoa... Kertoo jo aika paljon miten innoissani ja iloinen olen omasta varsasta :)

Taavin talutin suurella jännityksellä maneesiin... Odotin et ois tullut temppuja matkan varrella, mut ei mitään... Taavi seurasi minua kuin koiranpentu! ..ja sit siellä talutin vähän aikaa ja näytin paikkoja, sekä harjasin/rapsuttelin piikkisualla ennenkuin päästin irti.

Lauantaiaamuna pidin maneesissa pidempään kiinni Taavista ennen irti päästämistä, jotta oppii siihen et ei ihan heti pääse irti kun mennään maneesiin. Tein siis seuraavasti:

- talutus, paikkojen ja erilaisten uusien asioiden näyttö
- harjaaminen
- talutus uudestaan
- IRTI (ilman ns. ajamista/juoksuttamista, sai juosta ja tutkia paikkoja oman mielen mukaan)
- kiinni
- harjaus
- talutus seis-käyntiin-seis juttuja..

...vasta tämän jälkeen avasin Taavin kans portin ja poistuttiin maneesista vasta kun seisoi ihan rauhassa vierelläni.

Taluttaessani aina kun Taavi kiinnostui jostakin uudesta asiasta, vein sen heti suoraan kohti sitä haistelemaan niin että menin itse vähän edeltä. Muovituolien suhteen menin istumaan tuolille ja odotin hetken ennenkuin Taavi itse tuli minua ja tuolia nuuhkimaan. Positiivisen rohkea ja utelias varsa! Molempien maneesikertojen jälkeen hoidin vielä karsinassa pienen hetken ja Taavilla oli siellä heinät odottamassa. Vein Taavin hakaan ennen kotiin lähtöä.

Alla kuvat kahdelta aamulta.




1 kommentti: