15.10.2016

Hammas ja jalkajuttuja...

Ihana viikonloppuaamu... söin rauhallisesti aamupalan ja join kahviakin :)

Tallilla otin Taavin tarhasta liinaan. Taavi oli aluksi aika pörheä, mutta pysyi käsissä. Kentällä sitten oli todella rauhallinen! ..kuten videosta näkyy.
Olin taas kerran niin ylpeä Taavista.  Vasta 3v ja noin järkevä, vaikka on pari vapaapäivää takana...

Hannele ja Vesa tulivat katsomaan Taavin hampaita. Vesa kannatteli Taavin päätä ja Hannele tutki.
Taavilla on jo kaikki poskihampaat vaihtuneet. Piikkejä oli vähän.  Hannele raspasi ne pois.  Hammasrivistön keskellä on joku muita korkeampi poskihammas, mikä on viimeisenä kasvanut siihen väliin, eikä ole ehtinyt vielä kulua samalle tasolle kuin muut hampaat.

Ja Taavin alaposkihampaat alkavat myöhemmin kuin yläposkihampaat, joten kaikki hampaat eivät Taavin syödessä osu vastakkain, eivätkä siis kulu tasaisesti. Pitää jatkossa raspata Taavin hampaat kerran vuodessa...

Alimmassa hammaskuvassa näkyy, että Taavilla on myös selkeä yläpurenta. Ei siinä mitään, on nyt vaan tommoset hampaat ja niitä hoidetaan jatkossa säännöllisesti.

Etuhampaissa näkyy vielä muutama maitohammas :) vauva... kulmahampaat ovat just nyt tulossa ja niiden läpituloa autettiin viiltämällä pieni viilto hampaan päällä olevaan lihaan. (Keskimmäinen kuva)

Kysyin myös suun tilasta.. Kuolaimia ajatellen, että mitä sinne voi laittaa. Taavilla on kyllä korkea se suun keskiosa, mutta se on kapea. Suu on tavallaan turpea. Sinne ei siis mahdu paljon tavaraa.  Hankintalistalle tuli ohuet nivelkuolaimet, mitkä taittuvat eteenpäin.

Lopuksi katsottiin sitä jalkaa.  Se onkin ollut paljon parempi. Eikä siinä ole enää paljon mitään näkynyt ratsastuksienkaan jälkeen.

Hannele kuitenkin on niin taitava ja tarkka, että löysi pienenpienen muutoksen ja lämpöalueen jalasta. Taavin jalka kasvattaa siihen liikaluuta. Hän on nähnyt vastaavaa ennenkin, että ei pitäisi haitata myöhemmin normaalia käyttöä.

Nyt vaan kun jalka on ns. Aktiivinen, niin Taavin pitää olla kevyellä liikutuksella ja ratsastuskertojen määrä max sen kolme kertaa viikossa. Lisäksi ratsastuksen jälkeen hoidetaan dmsolla, ettei luupatista tulisi isoa.

Että tämmöistä nyt Taavin kanssa.  Taavi oli tosi lutuinen kun hammashoitojen jälkeen siivosin koppia ja olin seurana kun odotin rauhoittavan lääkkeen vaikutuksen loppumista.  Taavi tuli koko ajan syliin...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti