6.6.2013

"Tilannepäivitystä" + videot...

Päivät tulevat ja menevät rutiinien kans aikalailla samalla tavalla. Olen ollut iltaisin väsynyt, enkä ole jaksanut poikien nukkumaanmenon jälkeen enää laittaa blogiin juttuja. Ostin Taaville päiväkirjan, mihin laitan tallilla heti hoidon päätteeksi parilla rivillä, et mitä on tehty jne. Tästä tulee kiva konkreettinen muisto sit.. Tänne tulee juttuja ihan oman jaksamiseni mukaan.

Taavi menee aamuisin Jatsinan kanssa hakaan. Illansuussa useimmiten otan Hannelen tai Annikan kanssa sen sisälle. Taavi tulee portille vastaan ja antaa luottavaisesti pukea riimun, sekä kulkee jo narussa oikein kauniisti, mitä nyt jos pirteyksissään innostuu olemaan vähän varsamainen :) En itse ole Taavia vielä kovin paljon talutellut, sillä haluan että sitä käsittelevät ne ihmiset, jotka ovat olleet tekemisissä juuri varsojen kanssa. Minulla on enemmän kokemusta siitä kun hevonen on puoli vuotias. Sit päivittäin harjataan ja nostellaan jalat. Pyyhin lopuksi koko varsan nenästä hännänpäähän läpi sellaisella märällä froteeisella pesulapasella. Lisäksi sormin selvitän ton pienen varsanhännän.

Taavi on tykännyt kaikesta hoitamisesta todella paljon. Nyt ollaan aloitettu kavioihin taputtelut nostojen yhteydessä(tottuu kengitykseen). Päätimme tosin, että teemme sen vain silloin kun on kaksi ihmistä paikalla ja Taavilla riimu päässä, jotta kaikki sujuisi mahdollisimman huolellisesti. Ettei Taavi ala siinä samalla touhuamaan omiaan, kuten esimerkiksi hamuilemaan huulillaan meitä takaapäin tms. Jo viiden vuorokauden ikäisenä minulle alkoi tulla karsinassa hieman epämukava olo. Taavi oli liiankin tuttavallinen.... Haluan, että varsasta tulee kiltti hevonen ja tämä tarkoittaa rajojen kiinni pitämistä. Näin ollen Taavin yrittäessään kokeilla huulillaan/hampaillaan, että saako vaatteistani jonkinlaista otetta, niin heilautan välittömästi ja päättäväisesti kättäni "seinän suuntaisesti". Jos Taavi itse käteeni osuu, niin se on sen oma vika.

Ratsastaminen Jatsinalla Taavin ollessa mukana on ollut todella mukavaa! Nyt on yhteensä jotain kuusi kertaa takana. Kolme kertaa on ollut maapuomi maassa, vein sen sinne kun kotona omia poikia katsellessani ajattelin, ettei ne hiekkalaatikolla kovin kauan viihtyisi, jos siellä ei olisi mitään tekemistä. Eilen olimme ensimmäistä kertaa ulkokentällä. Voitte vain arvata kuinka paljon vauhtia Taavissa oli!!! Jatsina on tästä huolimatta ollut tosi fiksu ratsastaa. Taavi kun on orivarsa, niin sillä on nyt tullut vähän jatsinan päälle leikillään hyppimistä.. En oikein tiedä, et tekevätkö tammavarsat samaa? Tätä on tapahtunut myös muutaman kerran kun ollaan ratsastettu. Tällöin olen samalla periaatteella kuin karsinassa, niin heilauttanut pitkää ja jäykähköä kouluraippaa. Ei missään tapauksessa Taavin suuntaan, vaan sellaiseksi jyrkäksi ja ehdottomaksi seinäksi välillemme. Pari kertaa kun raippa hipas nenänpäätä, noniin... Taavi ymmärsi taas jutun idean. Fiksu varsa!!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti